Piątek, 12 kwietnia

Ola!
Tym razem opowiemy Wam jak wyglądał dzień z życia kucharzy.
Dominika z Mateuszem odbywają staż w restauracji Twine Wine & Tapas. Pracę rozpoczynają o godzinie 11 do 15:00 potem mają czterogodzinną przerwę i wracają na 19:00 do 22:00.

Głównym zadaniem naszych kucharzy jest pomoc w przygotowywaniu dań i wydawanie ich. Oczywiście jak w każdej kuchni mają też obowiązek utrzymać czystość na kuchni.

W restauracji Mateusz z Dominika odpowiedzialni są za przygotowanie deserów jak np. tiramisu i sernik.Ich staż z pewnością nie należy do najłatwiejszych ze względu na rodzaj pracy, ale również godziny, jednak dzięki miłej atmosferze i personelowi wykonują swoje zadania z chęcią.

Jednakże będąc kompletnie szczerym największą przyjemność z pewnością sprawia im kosztownie przepysznych potraw, których mają okazję kosztować podczas lunchu i kolacji.

Według Mateusza najlepszymi daniami były m.in. spaghetti bolognese, kurczak z batatami, golonka i ryba z warzywami.















Komentarze

Popularne posty